Groentevlog

Groentevlog

Samen met Mercedes Leon, kok, ben ik gaan vloggen over groente. Hoe kun je meer groente aan je eetpatroon toevoegen. Zeker in deze tijd is het heel belangrijk om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Dat geldt voor jong en oud. We geven tips en recepten voor lekker, snelle, Lees meer…

Voeding en Visie 2019/2 online

Voeding & Visie herfst 2019 is een online-editie. Hierin staan boeiende artikelen over voeding bij MS, het groeiende probleem van leververvetting en de diverse toepassingen van aardappelzetmeel. Met een wetenschappelijke vertaling over maaltijdsamenstelling bij patiënten met Diabetes type 1, een opinieartikel over fecestransplantatie en een column over hybridevlees. Een blad Lees meer…

Voeding en Visie, nummer 2 2018

Verschuiving naar een meer plantaardig eetpatroon  is een urgent voedingsthema. Om de voeding duurzamer te maken is overgang van meer dierlijke naar meer plantaardige eiwitten nodig. We moeten ons bewust worden van de noodzaak hiervan. Maar wat betekent dat voor de eiwitbehoefte en eiwitkwaliteit? Je leest het in dit artikel.

Evidence-based diëtetiek; principes en werkwijze,

3e herziene druk 2019, Uitgever Bohn Stafleu van Loghum Evidence-based werken is een transparante beroepsuitoefening waarin optimale behandeling en het welbevinden van de cliënt vooropstaan. Bij evidence-based diëtetiek wordt kennis uit wetenschappelijk onderzoek samengevoegd met andere informatiebronnen, de ervaringen van de dietist en wensen van de client. Deze “best beschikbare Lees meer…

Het Diabetes dieet

Het diabetes dieet – Voel je lekkerder met minder gewicht   Een gezond gewicht hebben,  is voor iedereen belangrijk, in het bijzonder voor iemand met diabetes. Heb je diabetes, dan kan een goed uitgebalanceerd dieet samen met het onder controle houden van je gewicht, ervoor zorgen dat je je ziekte Lees meer…