Hoofdredacteur van Voedingskennis.nl

logo voedingskennis

Voedingskennis.nl, is het platform voor professionals met betrouwbare informatie over gezonde (duurzame) voeding en leefstijl, vitamines en mineralen of sportvoeding.

Voedingskennis.nl is de nieuwe naam voor het Informatorium voor Voeding & Diëtetiek, hét naslagwerk over voeding en diëten dat al ruim 40 jaar bestaat. Uitgever is Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer. Professionals uit de wetenschap en de praktijk delen hun kennis op hun vakgebied. De inhoud wordt beoordeeld door een onafhankelijke redactie.

Redactie:

Majorie Former (hoofdredacteur), Gerdie van Asseldonk, Jacqueline Drenth en Caroelien Schuurman

Hoofdredacteur van Voeding & Visie


Voeding & Visie is een platform voor voeding en diëtetiek. Op de website 
www.voeding-visie.nl worden artikelen en e-learningmodules aangeboden over uiteenlopende onderwerpen. De modules worden ontwikkeld in samenwerking met vakinhoudelijke deskundigen.

Boek Evidence-based diëtetiek, 3e druk

Evidence-based werken is een transparante beroepsuitoefening waarin optimale behandeling en het welbevinden van de cliënt vooropstaan. Bij evidence-based diëtetiek wordt kennis uit wetenschappelijk onderzoek samengevoegd met andere informatiebronnen, de ervaringen van de dietist en wensen van de client. Deze “best beschikbare kennis” leidt in dialoog met de client tot een klinisch besluit, bijvoorbeeld in de vorm van een persoonlijk behandelplan. De “best bewezen” zorg is in de dagelijkse praktijk de “beste zorg op maat”. Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, 2019

Boek Voeding en mondgezondheid

Geschreven door Louise Witteman onder redactie van Majorie Former

cover

Het boek Voeding & mondgezondheid geeft een uitgebreid en praktisch overzicht van alle relaties tussen voeding en mondgezondheid; van cariës en tanderosie tot slikklachten, en van aften tot mondbranden.  Lees verder >>

Zakboek ziektegerelateerde ondervoeding bij volwassenen

zakboek

Praktisch zakboekje vol checklisten en beslisbomen met betrekking tot ondervoeding bij volwassenen.
Doelgroep: diëtisten, artsen (in opleiding), verpleegkundigen, nurse practitioners, intensivisten.

Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum