Hoofdredacteur van het Informatorium voor Voeding & Diëtetiek
Het Informatorium voor voeding en diëtetiek is al dertig jaar hét standaardwerk voor iedere diëtist. Het Informatorium voor voeding en diëtetiek is uitgegroeid tot een omvangrijk, compleet naslagwerk over voedings-… Lees verder >>
Hoofdredacteur Voeding & Visie
Voeding & Visie is een platform voor voeding en diëtetiek. Op de website www.voeding-visie.nl worden artikelen en e-learningmodules aangeboden over uiteenlopende onderwerpen. De modules worden ontwikkeld in samenwerking met vakinhoudelijke deskundigen.
Evidence-based diëtetiek, 3e druk
Evidence-based werken is een transparante beroepsuitoefening waarin optimale behandeling en het welbevinden van de cliënt vooropstaan. Bij evidence-based diëtetiek wordt kennis uit wetenschappelijk onderzoek samengevoegd met andere informatiebronnen, de ervaringen van de dietist en wensen van de client. Deze “best beschikbare kennis” leidt in dialoog met de client tot een klinisch besluit, bijvoorbeeld in de vorm van een persoonlijk behandelplan. De “best bewezen” zorg is in de dagelijkse praktijk de “beste zorg op maat”. Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, 2019
Boek Voeding en mondgezondheid
Geschreven door Louise Witteman onder redactie van Majorie Former
Het boek Voeding & mondgezondheid geeft een uitgebreid en praktisch overzicht van alle relaties tussen voeding en mondgezondheid; van cariës en tanderosie tot slikklachten, en van aften tot mondbranden. Lees verder >>
Zakboek ziektegerelateerde ondervoeding bij volwassenen
Praktisch zakboekje vol checklisten en beslisbomen met betrekking tot ondervoeding bij volwassenen.
Doelgroep: diëtisten, artsen (in opleiding), verpleegkundigen, nurse practitioners, intensivisten.
Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum