Artikelen geschreven voor Voeding & Visie:
-
Gefermenteerde producten kunnen het immuunsysteem verbeteren Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 37, nummer 1, Zomer 2024 | Pagina 13-16
-
De rol van voeding bij metabool
syndroom-geassocieerde artrose Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 37, nummer 1, Zomer 2024 | Pagina 9-12 - De diëtist in actie bij behandeling van borstkanker, Voeding & Visie 2023-2
- Kaliumbeperkt dieet niet langer nodig bij chronische nierschade? Voeding & Visie 2023-1
- Voedingsadviezen op basis van een DNA-test Voeding & Visie 2023-1
- De kwaliteit van eiwitten in een plantaardig voedingspatroon
Voeding & Visie 2022-2. - Zelfbereide sondevoeding wint aan populariteit, Voeding & Visie
- Phil Geerlings; verbinder binnen en buiten de diëtetiek, Voeding & Visie, 2022
- Voeding en borstkanker: wat is de rol van de diëtist? Verkennend survey-onderzoek naar voedingszorg door diëtisten aan vrouwen tijdens en na hun borstkankerbehandelingen.Auteurs: drs. Odette Bruls, M. Former, K. Blaauw, A. Wipkink (leden van de projectgroep Voedingszorg bij (ex-)borstkanker patiënten), Voeding & Visie 2022(35):14-20.
- Voeding kan ernstige buikpijnklachten bij endometriose verminderen, Voeding & Visie, 2021
- De behandeling van COVID-19-patiënten is teamwerk, Voeding en Visie, winter 2021
- Drinkvoeding in de hoofdrol bij dysfagie, Voeding en Visie, winter 2021
- Bij leefstijlinterventies is oog voor sociale context heel belangrijk, interview met hoogleraar Jessica Kiefte-de Jong, LUMC. Voeding & Visie winter 2020
- Voeden in de eerste 1000 dagen; zo doe je dat, Voeding & Visie winter 2020
- Leververvetting steeds groter probleem bij volwassenen en kinderen, Voeding en Visie, 2019 nr. 2
- De aardappel als spil in productinnovatie´Voeding en Visie, 2019 nr. 2
- Verschuiving naar een meer plantaardig eetpatroon is een urgent voedselthema V&V_2018-2 Plantaardige voeding
- Aandacht voor gezondheid van werknemers biedt kansen voor diëtisten’ V&V_2018-2 Gezonde werknemers
- Serious gaming en robotica in de diëtetiek’, Voeding & Visie, zomer 2018 V&V_2018-1-Serious gaming
- Diëtisten kunnen waardevolle bijdrage leveren aan moreel beraad’, verschenen in Voeding & Visie, winter 2017 V&V_2017-2Moreelberaad
Artikelen geschreven voor Voedingskennis.nl
Personalised nutrition: gepersonaliseerde voedingsadviezen, gezondheid en zelfmonitoring B. D. S. Clabbers, M. Former-Boon, 12 mrt 2024
Artikelen geschreven voor Medische oncologie, vakblad voor medisch oncologen
‘Aanbevelingen voor voeding en leefstijl, risicofactoren en suggesties voor nieuw kankeronderzoek’, december 2018
‘Praktische adviezen voor verbeterde voedselinname’, december 2018
‘Voeding voor de oncologische patiënt is maatwerk. Kok aan bed’, Medische oncologie, nummer 5, juli 2017
‘Voeding, kanker en de internist-oncoloog’, Interview met prof.dr.ir. Jaap Seidell, Hoogleraar Voeding en Gezondheid, Medische Oncologie, november 2016
‘Leefstijladviezen tijdens en na de behandeling van kanker’, Medische Oncologie, april 2016. Interviews met prof.dr.ir. Ellen Kampman, Wageningen Universiteit en prof.dr. Irma Verdonck, VUmc Amsterdam.