Boek Voetsporen, 18 schrijvers - 18 eilandverhalen

Op 9 december 2023 wordt de verhalenbundel Voetsporen – 18 schrijvers, 18 eilandverhalen gelanceerd. Het is het vijfde deel van de serie Eilandverhalen, die allemaal de Wadden als thema hebben. Van elk verkocht boek wordt 1 euro gedoneerd aan een goed doel en bij deze bundel is dat de IVN Texel. Die gaat de donaties gebruiken voor het opzetten van activiteiten voor kinderen (en hun ouders) op het gebied van natuurbehoud door natuurlijk samen te leren kijken.

De groep van 18 schrijvers, van wie de meesten al één of meerdere boeken en/of (prijswinnende) verhalen op hun naam hebben staan, kwam in juni bijeen op Texel om te schrijven, research te doen en – niet onbelangrijk – hun zintuigen op scherp te zetten. Uiteraard werd er enthousiast gespard over elkaars verhalen, wat regelmatig tot verrassende plotwendingen leidde. Het leverde een bundel verhalen op vol spanning, ontroering en romantiek.

De auteurs die een bijdrage leveren aan Voetsporen zijn: Ineke Blaauw-de Meij, Simone Becker, Machteld Berkelmans, Jolanda van Duren, Jocelyn Fokkens, Majorie Former-Boon, Johanne Wiegers, Coosje Haan, Esther van der Ham, Jaco van Lambalgen, Jos Meeuwsen, Nicole Kuiper, C.R. Smit, Suzan Spruijt, Elise Vogelaar, Ingrid de Vries – Hogenkamp, Jozien Wijnakker, Henriëtte van ’t Wout. Zij zullen tijdens de boekpresentatie de verhalenbundels signeren.

De serie Eilandverhalen is een initiatief van Marelle Boersma, bestsellerauteur en eigenaar van de Online Schrijfschool. De vier titels die eerder verschenen zijn Paal 15 (2018) en Aangespoelde verhalen (2019), De Wadden in Vogelvlucht (2021) en Windkracht 15 (2022). De Voetsporen kost € 16,95 en wordt uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij (www.droomvalleiuitgeverij.nl). Geïnteresseerden kunnen de eerste druk nu al reserveren via de auteurs of de uitgever. Door de huidige focus op natuur en klimaat vormt deze Waddenbundel met goede doel een origineel cadeau voor de feestdagen. Na 9 december is het boek beschikbaar via alle reguliere (online) boekhandels.

Categorieën: Nieuws