Regenbooghutspot

Voorheen kenden we alleen de oranje wortels en winterpenen, maar sinds kort kunnen we kiezen uit gele, oranje, witte en paarse penen. Mooi al die verschillende kleuren op je bord. Daar houden kinderen van. Dat geeft niet alleen variatie in kleuren, maar ook in smaken en voedingswaarde. Hoe meer oranje de wortel is, hoe hoger […]

Smullen van rauwe groentes in het Kinderkookcafé

Het kinderkookcafé was aanwezig op de Streekparade op zondag 29 september in Almere Stad. Kinderen konden een pannenkoek versieren met aardbeien en een groentendip of groentenspies maken. Geef kinderen een paar kilo kerstomaten, gele tomaten, rode paprika’s en minikomkommers en ze zijn zoet met snijden. Ondertussen ‘snoepen’ ze van de groenten. Ik heb kinderen nog […]

Hoe smaakt een patisson?

Hoe smaakt een patisson? Een patisson is familie van de pompoen. Het is een decoratieve groente in meerdere kleuren. Hoe zou een patisson smaken? Ik probeerde het uit in een ovenschotel met eieren en Parmezaanse kaas. Eigenlijk heeft een patisson geen uitgesproken smaak. Met een saus of een vulling moet je het gerecht smakelijk maken. […]

Spirellisnijder

De spirellisnijder, mijn nieuwe aanwinst in de keuken. Ik heb een nieuw attribuut in de keuken; de spirellisnijder. Hiermee maak je in een handomdraai dunne sliertjes van komkommer, wortel of courgette. Dat is heel decoratief voor salades, maar ook heel geschikt in de plaats van spaghetti. Het is een grote ‘puntenslijper’ waar je bijvoorbeeld de […]

Gezond eten voor je hart

Het meest recente onderzoek over de relatie tussen hart- en vaatziekten en voeding, adviezen voor gezonde voeding, tips voor inkopen doen en koken en meer dan 100 fantastische recepten. Auteurs: P.Gayler, J. Lynas Nederlandse bewerking: H. Noy, M. Former (2006, Inmerc bv Wormer)

Gezond eten met diabetes

Dit boek doorbreekt alle barrières voor mensen met diabetes. Het biedt een overvloed aan prachtige gerechten die vergezeld gaan van tot de verbeelding sprekende fotografie. Het ultieme bewijs dat je gezond kunt eten zonder concessies te hoeven doen aan de smaak. Auteurs: A. Thompson en A. Govindji. Nederlandse bewerking: M. van Driel en M. Former […]

Gezond eten voor je darmen

Het meest recente onderzoek over het prikkelbare darmsyndroom en voeding, belangrijke aanbevelingen op het gebied van voeding, koken en boodschappentips en meer dan 100 fantastische recepten. Auteurs: S. Braimbridge, E. Jankovich Nederlandse bewerking: A. van Uijnen, H. Noy, M. Former. (2006, Inmerc bv Wormer)