Voeding en Visie 2019/2 online

Voeding & Visie herfst 2019 is een online-editie. Hierin staan boeiende artikelen over voeding bij MS, het groeiende probleem van leververvetting en de diverse toepassingen van aardappelzetmeel. Met een wetenschappelijke vertaling over maaltijdsamenstelling bij patiënten met Diabetes type 1, een opinieartikel over fecestransplantatie en een column over hybridevlees. Een blad Read more…

Voeding en Visie, nummer 2 2018

Verschuiving naar een meer plantaardig eetpatroon  is een urgent voedingsthema. Om de voeding duurzamer te maken is overgang van meer dierlijke naar meer plantaardige eiwitten nodig. We moeten ons bewust worden van de noodzaak hiervan. Maar wat betekent dat voor de eiwitbehoefte en eiwitkwaliteit? Je leest het in dit artikel.

Evidence-based diëtetiek; principes en werkwijze,

3e herziene druk 2019, Uitgever Bohn Stafleu van Loghum Evidence-based werken is een transparante beroepsuitoefening waarin optimale behandeling en het welbevinden van de cliënt vooropstaan. Bij evidence-based diëtetiek wordt kennis uit wetenschappelijk onderzoek samengevoegd met andere informatiebronnen, de ervaringen van de dietist en wensen van de client. Deze “best beschikbare Read more…

Het Diabetes dieet

Het diabetes dieet – Voel je lekkerder met minder gewicht   Een gezond gewicht hebben,  is voor iedereen belangrijk, in het bijzonder voor iemand met diabetes. Heb je diabetes, dan kan een goed uitgebalanceerd dieet samen met het onder controle houden van je gewicht, ervoor zorgen dat je je ziekte Read more…

Leeftijd & gezondheid

Merck Manual Leeftijd & gezondheid; over gezond ouder worden.Het uitgebreide handboek over de veranderingen en problemen bij het ouder worden – voor ouderen en degenen die voor hen zorgen en om hen geven. Herziening van de hoofdstukken met betrekking tot voeding, Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, 2008

Gezond eten zonder zuivel

Steeds meer mensen kiezen voor een zuivelvrij menu. Wereldwijd is zo’n 60 procent van de mensheid overgevoelig voor melk en lactose, maar zuivel en verborgen zuivelbronnen vermijden kan ongelooflijk lastig zijn. Anderen zoeken het meer in een Oosters eetpatroon en nemen meer zuivelvrije opties op in hun menu omdat ze Read more…

Menoproof

Menoproof is geschreven door Wilma Smit en Pauline Ottervanger. Opvolger van Menoblues, een positief handboek voor vrouwen in de overgang. Menoproof is bestemd voor vrouwen van 40 jaar. Op latere leeftijd zijn vrouwen vatbaar voor bepaalde aandoeningen die je met een aangepaste leefstijl en voeding kunt voorkomen. Met aandacht voor Read more…