cover-boek-aw

Het kookboek Almeerse Weelde kan inwoners van Almere en omstreken inspireren om te plukken en te proeven wat er in en rond de stad groeit en bloeit. In Almere zijn jammakers, koekenbakkers, kruidenkenners en notenrapers die gebruikmaken van grondstoffen van Almeerse akkers, bossen, plantsoenen, moestuinen, achtertuinen, balkons en vensterbanken. De deelnemers aan de Almeerse Weelde zijn met elkaar verbonden door hun liefde voor het product en voor de natuur. Zij willen dit delen met andere inwoners van Almere. In de interviews vertellen  deze Almeerders over hun zoektochten en geheime vindplaatsen,  ambachtelijke recepten, eetbare vruchten en hoe je in je eigen omgeving allerlei lekkers kunt vinden.  Via dit boek maakt u kennis met de mensen die hun hart verloren aan Almeerse Weelde en die hun passie graag met u willen delen. In het boek staan ruim 30 beproefde recepten en twee wandelroutes beschreven.

Het kook- en inspiratieboek Almeerse Weelde is een initiatief van inwoners van Almere die zich bewust zijn van wat er in en rond Almere aan eetbaars groeit en bloeit. Om meer mensen hiervan kennis te laten nemen, heeft Majorie Former het boek geschreven dat met een financiële bijdrage van het Rabobank Cooperatiefonds tot stand is gekomen. Het voorwoord is geschreven door burgemeester Annemarie Jorritsma.

Het boek is niet meer te bestellen.

Boekpresentatie op het oogstfeest. Omroep Flevoland


Leave a Reply

Your email address will not be published.