Voorheen kenden we alleen de oranje wortels en winterpenen, maar sinds kort kunnen we kiezen uit gele, oranje, witte en paarse penen. Mooi al die verschillende kleuren op je bord. Daar houden kinderen van. Dat geeft niet alleen variatie in kleuren, maar ook in smaken en voedingswaarde. Hoe meer oranje de wortel is, hoe hoger het gehalte aan betacaroteen (de rode kleurstof, de stof waaruit het lichaam vitamine A kan maken). Het is heel leuk om de winterpenen te verwerken in salades of te roosteren. Ik heb de verschillende kleuren verwerkt in de hutspot; de regenbooghutspot. Niet alleen lekker voor kinderen, maar ook volwassenen smullen ervan!

Regenbooghutspot (4 personen)

hutspot2

Ingrediënten

1 kilo aardappelen

750 gram verschillende kleuren winterpeen

250 gram gesneden uien

1 bouillonblokje

50 ml melk

2 eetlepels vloeibare margarine

150 gram magere spekblokjes

Zout en peper

450 gram rookworst

 

Bereiding

Schil de aardappelen. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf de buitenkant van de winterpenen en snijd ze in stukjes.

Snijd de ui in stukjes.

Kook de aardappelen met de winterpeen, de ui en het bouillonblokje in water in 25 minuten gaar.

Stamp alles door elkaar en meng er de melk en de margarine doorheen.

Bak de spekreepjes uit in een andere pan en meng ze door de hutspot.

Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.