Stappenplan cover
Leef langer gezond, 10 stappen naar een gezonder leven.

Gezond ouder worden willen we allemaal, maar overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes liggen op de loer. Wie een te hoog cholesterolgehalte of hoge bloeddruk heeft en daarbij te zwaar is, heeft meer kans op hartaandoeningen en kanker.
Leefstijl en voeding spelen een grote rol in onze gezondheid. Een gezonde leefstijl verkleint de kans op deze ziekten en dat betekent gezonder eten en drinken en meer bewegen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want niets is moeilijker dan het veranderen van oude gewoonten.

Dit stappenplan is geschreven voor patiënten met hypercholesterolemie, hypertensie of een verhoogd nuchterbloedglucosewaarde en/of overgewicht.  Aan de hand van dit boek worden patiënten zich bewust van hun huidige leefwijze en kunnen zij stapsgewijs hun eet- en beweeggewoonten veranderen.
Elke stap van het stappenplan bestaat uit informatie over gezonde voeding aangevuld met lekkere recepten en praktische beweegoefeningen, geïllustreerd met foto’s. Per stap staan opdrachten die men op kan volgen. Patiënten kunnen de stappen in hun eigen tempo doorlopen, bijvoorbeeld elke week een stap of per twee of drie weken. Zij kunnen de stappen zelfstandig doornemen of ondersteuning vragen aan de huisarts, doktersassistente en/of praktijkondersteuner.

De inhoud van het boek is tot stand gekomen met medewerking van een onafhankelijke redactieraad bestaande uit mw. E. Barents, diëtist, dr. A. Kooy, internist, P. Macco, huisarts en dr. S. Praet, sportarts. Auteur is M. Former, diëtist en wetenschapsjournalist. De publicatie is mede mogelijk gemaakt door AstraZeneca.

Uitgever Academic Journals, september 2008.

Categories: Eigen boeken

Leave a Reply

Your email address will not be published.